علیرغم اینکه در آزمون آیلتس دامنه گرامر داوطلبین بطور مستقیم مورد بررسی قرار نمی گیرد، داشتن سطح بالایی از گرامر برای مسلط بودن به سوالات و بیان نظرات به شکل صحیح ضروری می باشد.
از سوی دیگر داوطلب بایستی دامنه گسترده ای از واژگان را بیاموزد تا با آمیختن لغت مناسب با گرامر گوناگون بتواند توانایی خود را در درک و انتقال مفاهیم نشان دهد.
شایان ذکر است یادگیری Word formation یا همان parts of speech تاثیر بسزایی در مهارت های Speaking و Writing دارد زیرا داوطلب بایستی قادر به paraphrase جملات باشد تا بتواند با ایجاد تغییرات در شکل جملات توانایی خود را در بکارگیری کلمات و ساختار ها به نحو عالی را به examiner نشان دهد.
اهمیت لغت و گرامر در مهارت ریدینگ نیز کاملا محسوس می باشد بطوری که فرد برای موفقیت در آزمون و درک مفاهیم متن بایستی لغات مشکل را نیز متوجه شود و این موضوع در مورد افرادی که خواستار نمره 7 آیلتس یا بیشتر می باشند موردی ضروری می باشد.
شاید برای بیشتر افراد سوال پیش بیاید که لغت چرا باید در مورد آیلتس اهمیت بویژه ای داشته باشد.
در جواب این سوال بایستی گفت از آنجایی که آیلتس متشکل از 4 مهارت اصلی می باشد و آن نکته ای مشترک در ارزیابی هر یک از مهارت ها است، لذا به سبب کاربردی بودن آن حدود 25% از نمره هر مهارت را دربر می گیرد. ناگفته نماند دامنه واژگان نقشی اساسی را در لیسنینگ و ریدینگ به عهده دارد.
موضوع حائظ اهمیتی که وجود دارد مشکل زبان آموزان در به خاطر سپردن کلمات جدید است، لذا آشنایی با راهکارهایی همچون یادگیری لغات در متن و فایل شنیداری، یادداشت لغات جدید، بهره گیری از ترفند های ذهنی و در آخر تمرین و تمرین برای کاربردی ساختن این لغات پیشنهاد می شود.