تحصیل در ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه

کشور ترکیه کشوری اوراسیایی( اروپایی – آسیایی) است که هم دارای فرهنگ غربی و هم فرهنگ شرقی می باشد. زبان رسمی مردم ترکیه ترکی است اما زبانهای ارمنی و کردی نیز در میان برخی از مردم و قوم ها دیده می شود. ادامه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های معتبر در سطح جهانی با امکانات بسیار عالی و هزینه های بسیار مناسب مقصد بسیاری از افراد است. دانشگاه های ترکیه در سالهای گذشته اعتبار علمی بالایی در مجامع بین المللی کسب کرده اند به گونه ای که مدرک علمی این دانشگاه ها در کلیه کشورهای دنیا شناخته شده است. در رشته پزشکی پس از فارغ التحصیلی کارت طبابت بین المللی اعطا می شود. در تمامی رشته ها برای دانشجویان ممتاز امکان بورسیه شدن توسط سازمان ها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی میسر است و حتی در برخی از دانشگاهها از ترم دوم به بعد می توان به صورت انتقالی به دانشگاه های آمریکا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل شد.

دانشگاه های ترکیه از اعتبار علمی بسیار بالایی برخوردارند و اغلب دانشگاه ها برای ارتقا سطح علمی خود با دانشگاه های معتبر جهانی ارتباط مستقیم دارند. مثلا دانشگاه حاجت تپه ترکیه به طور مستقیم با دانشگاه هاروارد آمریکا در ارتباط است و سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه کاملا مطابق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا بوده و دورس به صورت ترمی – واحدی ارائه می شود.

تحصیل در کشور ترکیهتحصیل در ترکیه – شرایط تحصیل و اعزام دانشجو به ترکیه

اغلب هموطنان ما تحصیل در ترکیه را به جهت همسایگی و هم از جهت اشتراکهای فرهنگی انتخاب می کنند. البته شایان ذکر است در این کشور معمولا افراد می توانند نسبت به اخذ اقامت ترکیه اقدام کنند ولی اخذ اقامت ترکیه امری بسیار دشوار و تقریبا محال است! تحصیل در ترکیه از ۶ سالگی شروع می شود. مدارس ترکیه در دو نوع خصوصی و دولتی می باشد که تحصیل رایگان در ترکیه در مدارس دولتی صورت می گیرد و در مدارس خصوصی با توجه به مقطع تحصیلی شهریه دریافتی متفاوت می باشد. در مدارس ترکیه اغلب یکی از زبانهای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی یا اسپانیایی تدریس می شود اما در بعضی از مدارس خصوصی دو زبان همزمان تدریس می شود. مقطع ابتدایی در مدارس ترکیه ۵ سال به طول می انجامد و بعد از آن دانش آموزان وارد مقطع راهنمایی می شوند که ۳ سال طول می کشد. تحصیل در ترکیه در مقطع دبیرستان ۴ ساله است اما در برخی از دبیرستانها ۵ سال به طول می انجامد که ۱ سال آن جهت آموزش زبانهای خارجی است.

دبیرستانهای ترکیه دو نوع آناتولی و دولتی است که در بیرستانهای دولتی آموزش به صورت استاندارد است اما در دبیرستانهای آناتولی بیشتر زبانهای خارجی تدریس می شود. در پایان سال چهارم دبیرستان امتحانات جامع برگزار می شود که دانش آموزان در صورت قبولی در امتحانات می توانند وارد دانشگاه بشوند. نمرات دانش آموزان در امتحانات جامع در رشته تحصیلی آنها در دانشگاه تأثیرگذار می باشد به این صورت که دانش آموزانی که در دروس ترکی استامبولی و ریاضی نمره بیشتری کسب کنند می توانند در رشته های آموزش، مدیریت بازرگانی، اقتصاد، روانشناسی، روابط بین الملل و حقوق در دانشگاه ها ادامه تحصیل بدهند.

آن دسته از دانش آموزانی که در دروس علوم نمره بیشتری کسب کنند می توانند در رشته های کامپیوتر، پزشکی، مهندسی و … ادامه تحصیل در دانشگاه های این کشور داشته باشند. دانش آموزانی که در علوم انسانی نمره بالاتری کسب کنند احتمال قبولی آنها در رشته های تاریخ، جغرافی و آموزش بیشتر می باشد و دانش آموزانی که در دروس زبان نمره بیشتری اخذ کنند، در دانشگاه های ترکیه می توانند در رشته های زبان و زبان شناسی ادامه تحصیل بدهند.

تحصیل در ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه

شرایط تحصیل در ترکیه علاوه بر ارائه فرصتهای آموزشی در مقیاس بین المللی و همچنین دانش و تجربه فراوان، بورس تحصیلی را نیز برای دانشجویان برجسته بین المللی از سراسر جهان برای تحصیل در دانشگاه های معتبر خود ارائه می دهد.تقاضانامه های مرتبط با کمک های مالی ترکیه ۲۰۱۸ بزودی آغاز خواهد شد.تقاضانامه ها برای متقاضیانی که مایل به تحصیل در رشته های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا هستند، باز هستند.

یکی از شروط اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در ترکیه داشتن مدرک دبیرستان وکسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاهها می باشد.آزمون ورودی برای هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می شود و شرایط سنی ندارد و دواطلبان با هر سنی و تنها داشتن مدرک دیپلم دبیرستان می توانند در این آزمون شرکت کنند. زبان تدریس در اغلب دانشگاه های ترکیه، ترکی استانبولی است و برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک زبان ترکی استانبولی ندارند دوره های رایگان یادگیری زبان برگزار می شود.

تحصیل در ترکیه – تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ترکیه

مقطع لیسانس در دانشگاه های ترکیه معمولا ۴ سال به طول می انجامد اما در بعضی از رشته ها مانند تحصیل پزشکی در ترکیه حدود ۶ سال زمان می برد.شرایط انتخاب جهت برنامه های تحصیلی کارشناسی به قرار زیر می باشد:

شهروند کشور دیگری غیر از ترکیه باشد (هرکسی که قبلا تابعیت ترکیه داشته باشد یا قبلا آنجا اقامت داشته نمی تواند درخواست کند.)
دانشجو ثبت نام شده در دانشگاه های ترکیه در سطح تحصیلی که آنها درخواست می کنند، نباشد.
باید از یک مؤسسه تحصیلات متوسط فارغ التحصیل شده باشد.
برای برنامه های تحصیل در پزشکی در دوره کارشناسی زودتر از ۰۱٫۰۱٫۱۹۹۶ متولد نشده باشد.

براى كسب اطلاعات بيشتر يا پاسخ گويى به سوالات خود ميتوانيد به شماره هاى مندرج در سايت آیلتس ترکیه مراجعه كنيد.

در دانشگاه های ترکیه پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا از طریق آزمون سراسری نمی باشد و هر دانشگاه به صورت جداگانه اقدام به برگزاری امتحانات ورودی می کند. دانشگاه ها در سال دوبار رشته هایی که در آنها پذیرش دانشجو دارند به همراه ظرفیت پذیرش اعلام می کنند و دانشجویان می بایست در رشته مورد نظر خود ثبت نام کنند و در امتحانات مربوطه شرکت کنند.

امتحان ورودی به زبان ترکی آزمون یوس (YOS) و برای کورس های انگلیسی آزمون SAT است. جهت تحصیل در ترکیه در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های ترکیه حدود ۲ سال و مقطع دکترا حدود ۴ سال به طول می انجامد. دانشجویان در هر دو مقطع فوق لیسانس و دکترا می بایست در نیمی از دوره تحصیلی خود ۲۰ تا ۳۰ واحد درسی را پاس نمایند و نیمه دیگر را صرف تحقیق روی پایان نامه و تحویل پایان نامه خود کنند. زبان تدریس در دوره های فوق لیسانس و دکترا، ترکی یا انگلیسی است.

گزینش دانشجو در مقاطع بالای لیسانس در دانشگاه های ترکیه از طریق کنکور سراسری انجام نمی پذیرید بلکه دانشگاه ها به صورت جداگانه مدارک و امتیازهای لازم را از داوطلبان درخواست کرده و با برگزاری امتحانات داخلی اقدام به پذیرش دانشجو در این مقاطع می نمایند. بر این اساس ورود به دانشگاه ها در این مقاطع به مراتب آسانتر از دانشگاه های ایران است. دانشگاه های ترکیه سالانه دوبار اقدام به اعلام لیست رشته هایی که در آنها پذیرش دانشجوی فوق لیسانس و دکترا خواهند داشت و نیز ظرفیت پذیرش دانشجو در آن رشته ها برای هر دو مقطع می نمایند. برای تحصیل در کشور ترکیه داوطلبان باید رشته ای را که می توانند در آن ادامه تحصیل بدهند انتخاب کرده و اقدام به ثبت نام جهت شرکت در امتحانات مربوطه و طی مراحل پذیرش نماید.

اخذ پذیرش دانشجویی در آیلتس ترکیه

تحصیل در ترکیه – دانشگاه های معتبر و مورد تأیید وزارت علوم ترکیه

دانشگاه های معتبر و مورد تأیید وزارت علوم ترکیه عبارتند از :

دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه آنکارا
دانشگاه چوکوروا
دانشگاه دوکوزایلول
دانشگاه بیلکنت
دانشگاه بوغازیچی
دانشگاه آناتولی
دانشگاه اژه
دانشگاه کارادنیز
دانشگاه مرمره
دانشگاه فنی ییلدیز
دانشگاه معمار سینان
دانشگاه استانبول
دانشگاه غازی

تحصیل در ترکیه – تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه به زبان ترکی تدریس می گردد و تعداد اندکی از دانشگاه های ترکیه دروس به زبان انگلیسی ارائه می گردد . برای تحصیل به زبان انگلیسی در رشته های پزشکی باید حداقل نمره آیلتس ۵٫۵ را داشته باشید . مدت زمان تحصیل در ترکیه در رشته های پزشکی ۵ الی ۶ سال می باشد و هرسال دو ترم تحصیلی را میگذرانند . برای تحصیل در ترکیه به زبان ترکی باید در دوره های این زبان به مدت ۶ ماه شرکت کنید و مدرک آن را دریافت کنید .

تحصیل در ترکیه – بررسی ریز هزینه های تحصیل در ترکیه

نکته مهمی که افراد برای تحصیل در کشور ترکیه باید مدنظر داشته باشند این است که دانشگاه های ترکیه معمولا در مورد ارائه خوابگاه به دانشجویان تعهدی نمی دهند اما در چند سال اخیر امکانات خوابگاهی در اختیار دانشجویان خارجی قرارد داده است. دانشجویان در طول دوره تحصیل در دانشگاه های ترکیه از بیمه درمانی بهره مند می شوند و امکانات درمانی آنها رایگان می باشد. به طور کلی دانشگاه های ترکیه دارای امکانات وسیع و مناسبی از جهت فضای آموزشی، امکانات کتابخانه ای، اینترنتی و تجهیزات آزمایشگاهی، لوازم و زمین های ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره هستند.

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آیلتس ترکیه

اکثر دانشگاه ها دارای امکانات خوابگاهی با هزینه بسیار اندک هستند و با وجود اینکه دانشگاه ها از پیش تعهدی جهت خوابگاه ارائه نمی کنند ولی در سالهای گذشته معمولا امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان ایرانی فراهم بوده است. در کشور ترکیه هزینه اقامت بسیار مناسب است. استفاده از خوابگاه هم به مراتب خرج کمتری نسبت به تهیه مسکن در ترکیه دارد. دانشگاه های دولتی دارای خوابگاه هستند و هر کدام از خوابگاه ها دو یا چهار نفره هستند. هزینه خوابگاه ها از ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیر شروع می شود. هزینه خوابگاه های خصوصی بسیار گران تر از خوابگاه های دولتی است ولی این نوع خوابگاهها از امکانات مرفه تری برخوردار هستند.

هزینه اجاره خانه بستگی به مکان زندگی و نوع خانه متفاوت است و حداقل ۳۰۰ لیر و حداکثر ۱۰۰۰ لیر است. هزینه خوراک شبیه ایران و هزینه پوشاک به مراتب ارزان تر از ایران است. تنها تفاوت بارز در هزینه های حمل و نقل است که البته برای دانشجویان تخفیف های ویژه (۵۰%) در بلیط اتوبوس های شهری و برون شهری، ترنهای شهری و حتی خطوط هواپیمایی در نظر گرفته می شود.علاوه بر این هزینه های درمانی دانشجویی نیز رایگان است. هزینه تحصیل در ترکیه برای دانشجویان در شهرستان ها بسیار کمتر است. هزینه تحصیل در ترکیه برای یک دانشجوی بین المللی به طور میانگین در حدود ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ لیر ماهیانه است. این هزینه ها شامل خوراک،پوشاک، مسکن، حمل و نقل، ارتباط با اعضای خانواده و دوستان از طریق اینترنت یا تلفن و مخارج جانبی مربوط به تحصیل می شود. هزینه های اداری در ترکیه به طور میانگین ۴۲۲ تا ۶۳۲ لیر است.

داشتن بیمه درمانی در ترکیه راه حل خوبی برای کم کردن هزینه هاست. برای یک دانشجو بهتر است که برای صرف غذا به سلف دانشگاه مراجعه کند جون مراجعه مداوم به رستوران مقرون به صرفه نیست و هزینه تحصیل در ترکیه برای او گران تمام می شود. در ترکیه قیمت آب نسبت به سایر انرژی ها بسیار کم است اما در مصرف سایر انرژی ها باید دقت کنید چون هزینه آن هر ۶ ماه یک بار افزایش می یابد.

تحصیل در ترکیه – هزینه مربوط به برخی از رشته های تحصیلی در ترکیه

دانشگاه های خصوصی جهت تحصیل در ترکیه:

رشته حقوق در مقطع کارشناسی ۲۶ هزار لیر و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ۱۹۴۰۰ لیر
رشته معماری در مقطع کارشناسی ۲۶۸۵۰ لیر و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ۲۵۵۰۰ لیر

دانشگاه های دولتی جهت تحصیل در ترکیه:

رشته مهندسی در مقطع کارشناسی ۱۵۲۹ لیر و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ۱۳۵۹ لیر
رشته ادبیات در مقطع کارشناسی ۱۲۸۱ لیر و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ۱۰۱۵ لیر
رشته حقوق در مقطع کارشناسی ۱۰۲۷ لیر و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ۱۰۲۰ لیر

 

سیستم آموزش ابتدایی تا دبیرستان:
برخی از متقاضیان مهاجرت به ترکیه خواهان ثبت نام فرزندان خود در این سطوح می باشند.

تحصیلات ابتدایی در مدارس ترکیه از سن 6 سالگی آغاز می شود. دوره دبستان 5 ساله بوده و بعد از آن مقطع 3 ساله راهنمایی می باشد. سپس وارد دبیرستان شده و پس از 4 سال آموزش متوسطه نیز پایان می یابد.

دبیرستان های ترکیه دارای رشته های تجربی، انسانی، ریاضی و فنی می باشند که زبان تدریس در این مدارس ترکی می باشد. مدارس کشور ترکیه به 3 نوع دولتی و خصوصی و بین المللی تقسیم می شوند و 2 دبیرستان مخصوص ایرانیان نیز در این کشور فعال می باشد. شایان ذکر است که در دبیرستان های بین المللی به زبان های فرانسوی، ایتالیایی و انگلیسی هم تدریس انجام می پذیرد.

سیستم آموزشی دانشگاهی:
بعد از اخذ دیپلم نوبت به قبولی در دانشگاه می رسد. دانشگاه های ترکیه به 2 دسته دولتی و خصوصی تقسیم بندی می شوند. به طور کلی آموزش عال در کشور ترکیه، مقطع تحصیلی کارشناسی 4 سال (برخی رشته ها مانند پزشکی 6 سال، دندانپزشکی 5، و علم دامپزشکی 5 سال) – در مقطع کارشناسی ارشد 2 سال و در مقطع دکترا 5 سال به طول می انجامد.

برای تحصیل در دانشگاها دولتی اخذ نمره قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه الزامی می باشد. هر دو دانشگاه دولتی و خصوصی در ترکیه با استاندار Bologna Agreement می باشند که در واقع استاندارد مدرک دانشگاهی در سراسر اروپا محسوب می شوند، همچنین بسیاری از دانشگاه های ترکیه از شرکت کنندگان در برنامه Erasmus Program می باشند که پشتیبان تبادل دانشجویان بین المللی در سرار دنیا است.

سیستم دانشگاه های ترکیه همانند دانشگاه های آمریکا بوده و بصورت ترمی- واحدی می باشد. زبان آموزشی با توجه به دانشگاه و رشته انتخابی، انگلیسی یا ترکی است.

براى كسب اطلاعات بيشتر يا پاسخ گويى به سوالات خود ميتوانيد به شماره هاى مندرج در سايت آیلتس ترکیه مراجعه كنيد.

www.turkeyielts.com