TOEFL Speaking

بعد از یک استراحت ۱۰ دقیقه ای، نوبت به بخش اسپیکینگ می رسد. در این بخش که فقط ۲۰ دقیقه طول خواهد کشید، شما بایستی به شش سوال پاسخ بدهید.

این بخش آزمون تافل دارای شش عدد task می‌باشد که دو تا از آنها به صورت مستقل (independent) و چهارتای بعدی به صورت تلفیقی یا integrated است.

سوال اول Speaking فقط مهارت گفتاری شما را می سنجند، اما چهار سوال بعدی مهارت Speaking شما را در قالب سوال های ترکیبی با ریدینگ و لیسنینگ ارزیابی می کنند.

به همین خاطر به دو سوال اول سوال های Independent (مستقل) و به چهار سوال بعدی سوال های Integrated (تلفیقی) گفته می شود.

سوال اول و دوم

همانطور که در بالا هم توضیح دادم، سوال های اول و دوم در اسپیکینگ تافل Independent هستند. این دو سوال تقریبا مشابه هستند.

در این دو سوال شما ۱۵ ثانیه فرصت دارید تا پاسخ خود را آماده کنید و بعد باید در ۴۵ ثانیه پاسخ خودتان را بگویید. ممکن است بپرسید مگر در ۱۵ ثانیه اصلاً می شود درمورد چیزی فکر کرد؟

راستش حق با شماست، ۱۵ ثانیه خیلی کمتر از آن است که یک ایده را از صفر بسازید و بعد تازه در مورد دلایل اثباتش هم فکر کنید.

در واقع شما باید قبل از آزمون تافل در مورد موضوعات مختلفی که ممکن است در سوال های اول و دوم اسپیکینگ تافل بیایند فکر کنید و در این ۱۵ ثانیه فقط ایده هایی که از قبل دارید را سازماندهی کنید.
از طرفی خیلی ها از اینکه کلاً ۴۵ ثانیه فرصت برای پاسخ دادن دارند می ترسند. ببینید، تافل دقیقاً به اندازه همین ۴۵ ثانیه از شما انتظار دارد، پس باید سعی کنید خیلی خلاصه و با آرامش پاسخ خودتان را در همین ۴۵ ثانیه بگویید.

موسسه تافل در ترکیه بدترین کار در اینجا این است که کمال گرا باشید و سعی کنید هر چیزی که در مورد موضوع مورد نظر سوال می دانید را در پاسخ خودتان بگنجانید.

این کار فقط باعث می شود پاسخ شما خیلی ناقص و ضعیف به نظر برسد، چون ممکن است حتی نتوانید در مورد یکی از دلایلی که دارید هم حرف بزنید.

سوال سوم: یک تغییر و دو دلیل
سوال سوم در مورد یک تغییر و مکالمه دو دانشجو در مورد آن تغییر است. ابتدا شما ۴۵ یا ۵۰ ثانیه فرصت دارید یک متن را بخوانید.

متن می تواند یک اطلاعیه باشد که در آن دانشگاه تغییری را اعلام می کند و دو دلیل برای آن تغییر ارائه می دهد. مثلاً تغییر می تواند این باشد که دانشگاه از ترم آینده در آخر هفته به دانشجو هایی که در خوابگاه ساکن هستند سرویس غذا ارائه نمیشود و دلایل هم می توانند این ها باشند که اولاً تعداد دانشجوهایی که غذا رزرو می کنند خیلی کم است و برای دانشگاه به صرفه نیست.

دوماً هزینه ای که از این راه صرفه جویی می شود صرف کلاس های آشپزی برای دانشجوها خواهد شد!

از طرفی متن ممکن است نامه یک دانشجو به انجمن دانشجویان باشد که در آن به یک تغییر اشاره شده و دو دلیل برای مخالفت دانشجو با آن تغییر ارائه شده است.

مثلاً در مورد همین تغییری که گفته شد، نامه دانشجو ممکن است به عدم سرویس دهی غذا در آخر هفته اشاره کند و بگوید با این تغییر مخالف است به دلیل اینکه اولاً باعث می شود دانشجو ها مجبور شوند بیرون از دانشگاه غذا بخورند که برایشان گران است و دوماً دانشجو ها اصلاً وقت ندارند غذا درست کنند و به همین خاطر آموزش آشپزی به آنها کاری غیر منطقی است.

بعد از اینکه متن را خواندید، مکالمه ای بین دو دانشجو برای شما پخش خواهد شد و در آن این دو دانشجو در مورد تغییر و دلایل ارائه شده حرف می زنند.

یکی از این دانشجو ها خیلی بیشتر حرف می زند و در نهایت سوال از شما خواهد خواست تا نظر این دانشجو را در مورد متن، تغییر و دلایل ارائه شده در آن خلاصه کنید.
زمانبندی سوال سوم اسپیکینگ تافل به این شکل است که شما ابتدا ۳۰ ثانیه فرصت دارید پاسخ خودتان را آماده کنید و بعد از آن باید در ۶۰ ثانیه پاسختان را بگویید.

سوال چهارم: توضیح یک مطلب علمی

سوال چهارم از نظر ساختاری مشابه سوال سوم است ولی موضوع آن آکادمیک یا علمی است. در این سوال ابتدا متنی کوتاه (کلمه) به شما نمایش داده میشود که برای خواندن آن ۴۵ تا ۵۰ ثانیه زمان دارید.

استاد تافل در ترکیه این متن در مورد یه واقعیت علمی (یا یک اصطلاح علمی) توضیح داده و آن را تعریف میکند. سپس یک لکچر در همان مورد پخش شده که در آن یک یا دو مثال برای توضیح بهتر مطلبی یا اصطلاحی که در متن توضیح داده شده بیان میشود.

سپس سوال از شما میخواهد با استفاده از مثالهایی که در لکچر شنیدید، آن مطلب یا اصطلاح علمی را توضیح دهید.

برای برنامه ریزی و تفکر برای پاسخ خود به سوال چهارم نیز ۳۰ ثانیه و برای پاسخ دادن ۶۰ ثانیه فرصت خواهید داشت.

سوال پنجم: یک مشکل و راه حلهای احتمالی

در سوال پنجم از قسمت اسپیکینگ یک مکالمه بین دو برایتان پخش میشود. یکی از این افراد با مشکلی مواجه است و در لابلای صحبتها دو راه حل برای این مشکل مطرح میشود.

سپس سوالی برایتان پخش شده که از شما میخواهد مشکل پیش آمده را به طور خلاصه توضیح داده و بگویید کدام یک از راه حل ها را پیشنهاد میکنید و دلیل انتخابتان چیست.

سوال ششم: توضیح یک مطلب علمی

در این سوال یک لکچر علمی برایتان پخش میشود که در آن یک مطلب یا اصطلاح علمی تعریف شده و یک یا دو مثال برای توضیح بیشتر آن ذکر میشود.

سپس از شما خواسته میشود با استفاده از مثالهایی که شنیدید آن مطلب یا اصطلاح علمی را توضیح دهید. در این سوال نیز شما نمیتوانید نظر شخصی خود را وارد کنید. در این سوال شما ۲۰ ثانیه زمان فکر کردن و ۶۰ ثانیه زمان صحبت کردن دارید.